Beneficiile cafelei

Starea de spirit și sănătatea.

Consumul de cafea aduce numeroase beneficii și acționează asupra diferitelor sfere ale vieții noastre, cum ar fi starea de spirit, sănătatea și bunăstarea în general. Care sunt beneficiile băuturii noastre preferate? Există contraindicații? Să aflăm împreună.

Cafeaua este un antidepresiv

Școala de sănătate publică de la Harvard a efectuat o cercetare cu privire la legăturile dintre cafea și bună dispoziție. Ca urmare, cei care beau cafea sunt de fapt mai puțin expuși riscului de apariție a patologiilor depresive. Acest lucru este posibil datorită efectelor pozitive asupra sistemului nervos aduse de consumul de cafea. De fapt, cafeina stimulează producția de serotonină, noradrenalină și dopamină în creierul nostru.

Studiul la subiecți de diferite vârste și sex a constat în monitorizarea activității creierului și s-a încheiat prin furnizarea de chestionare privind starea de spirit și senzațiile.

S-a stabilit că numărul ideal de căni de cafea pe zi este de 2 sau 3 (aproximativ 400 mg de cafeină). Deci nu trebuie să exagerați niciodată dozele. Excesul cu cantitățile nu va oferi niciun fel de avantaj. Sfatul este evident să consultați un specialist în caz de depresie.

Cu siguranță putem spune că, printre beneficiile cafelei, găsim o corelație puternică între consumul ei și bună dispoziție. O ceașcă bună de cafea vă ajută să restartați o zi proastă!

Cafeaua este bogată în antioxidanți.

O cercetare efectuată în 2005: cafeaua este foarte bogată în antioxidanți, elemente fundamentale pentru a face față impactului îmbătrânirii. Cafeaua conține antioxidanți care sunt absorbiți de corpul nostru mai ușor decât cei conținuți în alte alimente, cum ar fi fructele și legumele.

Cafeaua și ficatul.

Cafeaua este bună pentru ficatul tău. Dovada este dată de o cercetare efectuată pe 125 de mii de oameni. Rezultatul cercetării este că cei care beau cafea în mod regulat se confruntă cu un risc cu 20% mai mic de a avea ciroză hepatică (patologia tipică a persoanelor dependente de alcool).

Cafeaua și boala Parkinson.

O cercetare efectuată de Dr. Ronald Postuma în 2012, arată că unul dintre cele mai relevante beneficii ale consumului de cafea este un puternic ajutor pentru controlul spasmelor și mișcărilor involuntare ale celor care suferă de boala Parkinson.

Cafeaua și creierul.

Cafeaua are pozitive și asupra creierului. Îmbunătățește inteligența și reduce riscul de boli teribile, cum ar fi Alzheimer. Cercetătorii de la Universitatea din Florida de Sud și Universitatea din Miami au descoperit că persoanele peste 65 de ani, cu niveluri ridicate de cafeină în sânge, dezvoltă boala Alzheimer cu câțiva ani mai târziu decât cei care nu beau cafea. Evident, cafeaua nu reprezintă o soluție garantată pentru prevenirea acestei boli. Oricum, conform cercetătorilor, consumul de cafea poate reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire de boala Alzheimer. În plus, cafeina îmbunătățește concentrarea și atenția, garantând performanțe mai eficiente creierului nostru.

În concluzie, am raportat doar câteva beneficii ale consumului de cafea în acest articol. Evident, nu spunem că este un leac miraculos sau un medicament. Cu siguranță băutura noastră preferată aduce efecte benefice semnificative și ne ajută corpul în timpul rutinei zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *