Curiozități despre cafea I

Cafeaua a fost introdusă pentru prima dată în secolul al XV-lea și până în prezent își păstrează statutul de una dintre cele mai populare băuturi, cu milioane de băutori în întreaga lume.

De-a lungul secolelor, cafeaua a devenit o industrie de miliarde de dolari și a devenit parte a stilului nostru de viață.

În acest articol vă prezentăm câteva curiozități despre cafea și vă invităm să ne împărtașiți din cunoștințele dvs. în rubrica „Comentarii” de mai jos.

  • Deținătoarea recordului mondial Guiness pentru cea mai bătrână pisică, Creme Puff (38 de ani), obișnuia să bea cafea în fiecare dimineață.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/81/Creme-puff-oldest-cat.jpg
  • Cel mai mare consumator de cafea din lume în 2020 a fost Olanda
https://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/8602.jpeg
  • Se pare că descoperirea cafelei a fost făcută de către un păstor care a observat cum caprele sale au devenit extrem de energice după ce au mâncat anumite fructe de pădure.
  • Oamenii de știință au transformat cu succes cafeaua măcinată în biodiesel, astfel încât într-o zi cafeaua ar putea să vă alimenteze mașina.
  • Există două categorii principale de cafea: Robusta și Arabica. Cafeaua Robusta are o aromă mai acidă și mai aspră, cu un nivel mai ridicat de cafeină. Cafeaua Arabica este cunoscută pentru aroma sa delicată și aciditatea scăzută.
  • Consumul de cafea la nivel mondial este de 2.25 miliarde de căni/zi.
  • Conform studiilor efectuate, consumul de cafea reduce riscul de depresie.
  • Există mai multă cafeină într-o cafea lungă decât într-un espresso.
https://coffeeaffection.com/wp-content/uploads/2019/03/lungo-vs-espresso-1024×683.png
  • Simplul miros al cafelei te poate ajuta să te trezești dimineața.
https://miro.medium.com/max/700/1*bq1thwvuYfNpcc3Btx4SbA.jpeg
  • Cuvântul „cafea” provine din cuvântul arab „qahwah” care se referă la un tip de vin.
  • Scriitorul François-Marie Arouet, mai cunoscut sub numele de Voltaire, ar fi băut între 40 și 50 de căni dintr-un amestec de ciocolată-cafea în fiecare zi. Deși acest lucru este mult mai mult decât aportul zilnic sugerat, gânditorul de renume mondial a trăit o viață lungă și a murit la vârsta de 83 de ani.
  • Deși nu se știe câte cesti consuma zilnic, Beethoven ar fi numărat exact 60 de boabe de cafea pentru fiecare porție – nici mai mult, nici mai puțin.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/Beethoven.jpg/220px-Beethoven.jpg
  • Până la sfârșitul secolului al XV-lea, cafenelele erau peste tot în Constantinopol (Istanbulul modern). Băutura devenise o parte atât de mare a culturii turcești încât, potrivit legendei, a fost creată o lege care îi oferea oricărei femei puterea de a divorța de soțul ei, dacă acesta ar neglija să îi ofere o cantitate adecvată de cafea. De înțeles, nu?
  • Prima represiune înregistrată a cafelei a avut loc în Mecca în jurul anului 1511, deoarece guvernatorul a crezut că îi încurajează pe oameni să stea și să facă brainstorming pentru a-l detrona. În 1524, ordinul a fost retras. O legendă susține că duhovnicii italieni au încercat să declare ilegal consumul de cafeaua în jurul anului 1600, deoarece aceștia credeau că efectele sale secundare erau „satanice”, dar Papa Clement al VIII-lea care iubea băutura, a declarat că aceasta ar trebui să fie botezată în loc să fie interzisă. Interziceri ocazionale au avut loc în părți ale Imperiului Otoman, iar în 1633 sultanul Murad al IV-lea a făcut consumul de cafea în public motiv pentru pedeapsa capitală. Cafeaua a fost interzisă în Suedia de mai multe ori din cauza speculațiilor legate de sănătate și a fost aproape interzisă în Prusia, deoarece regele dorea ca oamenii să bea mai multă bere în loc.
  • Poate știți deja acest lucru, având în vedere că deține titlul de mai bine de 150 de ani, dar Brazilia este cel mai mare producător de cafea din lume. Datele arată că țara este responsabilă pentru o treime din producția de cafea de pe glob.
  • Kopi Iuwak este cea mai scumpă cafea din lume. Provine din Indonezia și este produsă din boabe de cafea consumate, parțial digerate și defecate de către civetele asiatice de palmieri.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ce/Asian_Palm_Civet_Over_A_Tree.jpg/220px-Asian_Palm_Civet_Over_A_Tree.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Kopi_luwak_090910-0075_lamb.JPG/220px-Kopi_luwak_090910-0075_lamb.JPG

https://en.wikipedia.org/

https://www.guinnessworldrecords.com/

https://www.thedailymeal.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *