CAFEAUA DECAFEINIZATĂ
Cafeaua, cu sau fără cafeină, este asociată cu numeroase beneficii unice pentru sănătate, inclusiv o longevitate crescută și un risc scăzut de cancere multiple și boli cronice, au demonstrat numeroase studii științifice.
Care este procedura de decafeinizare a cafelei?
La fel ca și cafeaua obișnuită, cafeaua decafeinizată este reprezentată de boabe verzi, neprăjite. Boabele tari sunt încălzite și îmbibate în lichid pentru a dizolva și a elimina cafeina în mai multe moduri: folosind doar apa, folosind un amestec de apă și solvenți (cel mai frecvent clorură de metilen sau acetat de etil) aplicate direct sau indirect, sau folosind apă și „dioxid de carbon supercritic”.
Toate metodele sunt sigure și, odată ce cafeina este îndepărtată (bine, cel puțin 97% din aceasta), boabele sunt spălate și prăjite la temperaturi care evaporă toate lichidele utilizate în procesul de decafeinizare.
Câtă cafeină este în cafeaua decafeinizată?
Decafeinizarea elimină aproximativ 97% sau mai mult din cafeina din boabele de cafea. O ceașcă tipică de cafea decafeinizată are aproximativ 2 mg de cafeină, comparativ cu o ceașcă tipică de cafea obișnuită, care are aproximativ 95 mg de cafeină.
Este cafeaua decafeinizată dăunătoare pentru organism?
Cafeaua decafeinizată este sigură pentru consum și poate face parte dintr-o dietă sănătoasă.
Vă întrebați dacă procesul de decafeinizare în sine este sigur? Răspunsul este da. Toate cele patru metode sunt sigure.
Cât de multă cafeină este prea mult?
Autoritățile de reglementare și autoritățile sanitare din întreaga lume au ajuns la concluzia că aportul moderat de cafeină poate face parte din dietele sănătoase pentru majoritatea adulților – în general până la 400 mg pe zi sau aproximativ 4-5 căni de cafea. Recomandările de consum pot varia pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale.
Când vă gândiți la aportul de cafeină, rețineți că aceasta se găsește nu doar în cafea, ci și în alte alimente și băuturi, deci luați în considerare toate sursele potențiale. Fiecare corp este diferit, așa că toată lumea ar trebui să verifice recomandările de sănătate de la autoritățile recunoscute, să asculte cum reacționează corpul său la cafeină și să se adreseze medicului personal pentru întrebări suplimentare.