Tort cu cafea, dulce trezire!

Tortul cu cafea este o modalitate frumoasă de a vă ajuta persoana iubită să-și înceapă ziua: imaginați-vă că deschide ochii, simte aroma plăcută a cafelei în aer și găsește pe masă o surpiză!

Noi vă ajutăm să pregătiți surpriza pas cu pas. Este o rețetă ușoară pe care chiar și un începător o poate prepara foarte repede.

Ingrediente pentru un tort (având în vedere un diametru de 20 cm – pentru 8 persoane):

– Cafea 250ml

– Făină 230g

– Zahar 150g

– Ulei 80g

– Drojdie uscată 14g

Punctul forte al rețetei: tortul cu cafea poate fi preparat foarte repede și este perfect pentru cei care doresc un desert ușor, cu o aromă puternică și gustoasă. Este recomandat în special iubitorilor de cafea! De asemenea, excelent pentru cei care suferă de intoleranță la ouă sau lactoză.

Cum se pregătește un tort cu cafea?

Pentru a pregăti tortul cu cafea trebuie să începem cu cel mai important ingredientcafeaua! Preparați 250 ml cafea și păstrați-o într-un recipient până se răcește. Odată ce este rece, amestecați-o cu zahăr și adăugați uleiul.

Într-un alt recipient amestecați făina cernută și drojdia. Adăugați amestecul în doze foarte mici (lingură cu lingură) în preparatul de cafea, zahăr și ulei.

ATENȚIE: este esențial să amestecați bine și uniform.

Forma se tapetează cu ulei și făină, apoi se toarnă aluatul omogen.

Coaceți preparatul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 50 de minute.

Scoateți tortul cu cafea din cuptor și faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea este uscată și curată, sunteți gata să vă bucurați de delicatețea voastră dulce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *